Terug
02 apr. 2021

Tulpen zijn Eetbare Bloemen

Je zult wel denken! Tulpen in de vaas of tulpen op je bord? Het is allebei mogelijk.

 

Iedere Nederlander kent het verhaal wel

In de Tweede Wereldoorlog was er zo’n grote hongersnood, dat mensen zelfs tulpenbollen aten. Die tulpenbollen waren niet lekker, omdat het oude droge bollen waren. En er was niets anders om te eten. Dus je deed het maar. Tegenwoordig worden tulpenbollen steeds vaker toegepast in de culinaire wereld. Daar een andere keer meer over. Laten we het hebben over de bloemen!

Tulpen bloemen zijn eetbaar…

mits ze biologisch gekweekt zijn! Dus zonder het gebruik van reguliere bestrijdingsmiddelen. Bestel je ze bij je plaatselijke bloemist of plant zelf biologische tulpenbollen in het najaar, dan heb je volgend jaar je eigen bio tulpen, die je veilig kunt eten!

De smaak lijkt op sla. Maar dan met een peperachtig tintje. De roze, perzikkleurige en witte soorten zijn het zoetste, terwijl de rode en gele tulpen de sterkste smaak hebben. Let op: snij de onderkant van de bloemblaadjes eraf, want deze kunnen bitter smaken. 

 

Wil je meer leren over bloemen met smaak?

Boek dan een eetbare bloemen workshop bij Roos TV!
Wil jij een leuk team uitje in de buitenlucht? Of heb je ook zo’n zin om covid-proof eindelijk weer een workshop met vrienden te organiseren? Laat het me weten! Dan kijken we samen naar mogelijkheden.

 Ja dit wil ik!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je ontvangt dan inspiratie, workshoplanceringen en speciale acties in je inbox. Ik beloof je niét te spammen.