Terug
28 feb. 2021

Wildplukken in Februari!

Ben jij al wezen wildplukken?

Vanachter mijn bureau kijk ik uit op ’’onze’’ walnoten boomgaard. Onder de bomen een drassig veldje. Ik kijk of ik al wat eetbaars zie. Moeilijk zo vanaf de tweede verdieping.
Ik duw mijzelf naar buiten. Laarzen aan, het is drassig.
Mijn eerste wildpluk wandelling van 2021. Zou ik al wat kunnen vinden?
In de bermen is de sneeuw net gesmolten.. Her en der vind ik nog een zielig hoopje.
EN daar is-ie dan! De eerste paardenbloem!
Mijn eerste wildpluk vondst van dit jaar! Weliswaar een klein plantje nog, maar fris en sappig. En net genoeg voor de salade van vanavond.

De paardenbloem kent iedereen wel. Maar wat niet iedereen weet, is dat alles eetbaar is aan de paardenbloem. De bladeren, de stengel, de bloem en de wortel.
De plant heeft wel een bittere smaak, (dit wordt minder als je hem een uurtje in het water legt). Je kunt de bladeren en bloemen door de sla doen of er thee van maken.

Vanavond gebruik ik hem in een salade met wat mooie rijpe tomaten, geroosterde Halloumi (alternatief: feta) olijfolie, 2 eetlepels bloedsinasappelsap, peper en zout.

Wil jij ook met een gerust hart je salades bij elkaar plukken? Volg dan een wildpluk workshop bij Roos! Binnenkort in de webshop verkrijgbaar.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je ontvangt dan inspiratie, workshoplanceringen en speciale acties in je inbox. Ik beloof je niét te spammen.

Welkom bij ROOS.TV

Nieuws | Blog

Als klein Roosje plukte ik al de bermen leeg en leerde mijn vader mij mijn eigen moestuin te onderhouden. Dagelijks was ik toen al bezig met Creëren.
Lees meer

08 mrt. 2021