320 420 768 960 1140

DSM Family Day

Koninklijke DSM N.V. is een mondiale onderneming die vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen.

DSM Biotechnology Center heeft speciaal voor de omwonenden en de eigen familieleden een 'Family Day' georganiseerd om te laten zien welke processen er bij DSM in Delft plaatsvinden. 

Diverse uitingen in speciaal ontwikkelde 'DSM Family Day' huisstijl 

XD designers ontwikkelde een compleet pakket aan grafische uitingen voor deze speciale dag, waaronder het logo, beach vlaggen, een plategrond met mogelijkheden op de Family Day en een brochure met een grafische uitleg van de processen.

Het doel was om met behulp van grafische middelen de processen te vereenvoudigen en te verduidelijken, zodat voor iedere bezoeker begrijpelijk wordt welke processen plaatsvinden, wat enzymen doen, hoe de verschillende processen zich tot elkaar verhouden en hoe DSM micro-organismen inzet om hun werk beter te laten doen. 

Om dat doel te bereiken en het ook voor kinderen interessant te maken, hebben we een mascotte ontworpen, afgeleid van het DSM logo, die alle avonturen meemaakt en zelf het basisingrediënt, het enzym, voorstelt.

De verschillend gekleurde puzzelstukken in het logo laten de verbinding tussen alle processen/afdelingen zien.

'Family Day' Beach vlaggen

Speelse plattegrond van de productiesite van DSM Delft

Uitleg voor kinderen | Het gebruik van enzymen in het productieproces

Uitleg voor kinderen | Uitleg van chemische analyse

Cartoon over het fermentatieproces

Genetics / Genetica

Fermentation / Fermentatie

Downstream processing / Opwerking

Applied Biochemistry / Toegepaste Biochemie

Analysis / Analyse

Pilot Plant / Proeffabriek