320 420 768 960 1140

DSW Rijswijk

DSW is een leerwerkbedrijf. Een plek waar gemotiveerde medewerkers werkritme, kennis en ervaring opdoen. En zo hun kans op een reguliere baan vergroten. Ook voor u gaan ze graag aan de slag. Terwijl zij u werk uit handen nemen, maakt u werk van hun ontwikkeling.

In opdracht van tekstschrijfbureau Karin de Lange zijn wij in contact gekomen met DSW Rijswijk. De website had prioriteit wat betreft het updaten van teksten, maar daarnaast diende de website ook te worden voorzien van een eigentijds speels design en een handig Content Management Systeem.

Website

Voor DSW Rijswijk heeft XD designers een ontwerp bedacht dat tegelijk kleurig, duidelijk en functioneel moest zijn.

'Drempelvrij' is daarbij als aandachtspunt meegenomen, gezien de doelgroep van het leerbedrijf. Door kleurvlakken gestructureerd van elkaar in tinten te laten verschillen, zorgt er voor dat teksten beter leesbaar zijn en dat de verschillende soorten informatie duidelijk van elkaar zijn te scheiden. 

De kracht van deze website is dat de vormgeving van deze website exact op die van een Flash-website lijkt door de afrondingen en de kleurverlopen die in het design gebruikt zijn. En toch is dat niet het geval... CSS en HTML zijn de basis, maar de afrondingen zorgen wel voor problemen...

Programmeren extra functionaliteit om probleem met afrondingen op te lossen

De moeilijkheid bij dit ontwerp zijn de afrondingen, die een belangrijke 'negatieve' rol gaan spelen als er meer tekst geplaatst wordt op een pagina, als bedoeld. Dit geldt ook voor een grotere foto, net op de grensvlakken.

Er moet dan precies berekend worden waar de afrondingen geplaatst moeten worden en hoeveel de rechte lijnen verlengd moeten worden om netjes aan te sluiten. Hiervoor hebben wij een stukje code geprogrammeerd om het systeem dit zelf te laten berekenen en tonen.

Iedere extra template kleur betekent een evenredig aantal uren aan extra werk.

Jobhouse

Jobhouse is dé plek voor de gemeenten Zoetermeer, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg om (jong) werklozen laten re-integreren. Deze website is een exacte kopie van de website van DSW Rijswijk, alleen samengesteld met andere kleuren templates.

Homepage met nieuwsfeed

Kleurwissels per onderdeel

Jobhouse.nu