320 420 768 960 1140

Erve Muziek

Uitgeverij Erve Muziek richt zich met zijn publicaties - boeken en bladmuziek - op het boeiende, veelkleurige en vaak ten onrechte onderschatte Nederlandse muziekleven uit de 17e en 18e eeuw.

Opdracht

Erve Muziek heeft XD designers benaderd om het boek 'Quirinus Van Blankenburg en de andere Van Blankenburgs' (1654-1739) van een passende inhoudelijke grafische stijl te voorzien en ook de DTP-werkzaamheden te verzorgen. Quirinus Van Blankenburg blijkt sinds kort toch de meest markante musicus uit de Nederlandse Baroktijd te zijn geweest, omdat men eigenlijk altijd gedacht heeft dat er in die specifieke periode geen Nederlandse componisten bestonden. Echter het tegendeel bleek het geval te zijn dankzij 22 jaar wereldwijd onderzoek door Rein Verhagen.

Opvallende verschijning en uitdaging

Het verhaal van Quirinus wordt verteld aan de hand van anekdotes, originele archiefstukken en klassieke schilderkunst. Het was een uitdaging om elk onderdeel van het boek zijn eigen indeling en grid te geven om zo tot een overzichtelijk geheel te komen, zodat het boek op verschillende manieren gelezen kan worden. Een aantal ingrediënten, waaronder een palet van verzadigde kleuren, een combinatie van moderne en klassieke typografie, maken het 480 pagina's tellende boek tot een opvallende verschijning in de historische klassieke muziek. 

Website

Om de uitgeverij direct exposure te geven, heeft Erve Muziek simulataan met het ontwerpen van haar boek een website laten bouwen door ons bedrijf. De webshop is een belangrijk onderdeel geworden, waarbij er betaald kan worden via iDEAL en de afhandeling en facturatie volledig automatisch worden uitgevoerd door het systeem. Bestellingen kunnen achteraf altijd in het Silverstripe Content Management Systeem worden nagelopen. Koppeling met iDEAL is geregeld via Sisow.

Quirinus en de andere Van Blankenburgs | Binnenwerk

Quirinus en de andere Van Blankenburgs | Binnenwerk

Quirinus en de andere Van Blankenburgs | Omslag

Quirinus en de andere Van Blankenburgs | Impressie

Quirinus en de andere Van Blankenburgs | Impressie

Erve Muziek | Promotiefolder

Website | Webshop, incl. iDEAL