320 420 768 960 1140

Star-MDC

Star-MDC (Medisch Diagnostisch Centrum) levert snelle en betrouwbare medische diagnostiek voor de gezondheidszorg in de regio Groot-Rijnmond Centraal, gespecialiseerd in laboratoriumonderzoek van bloed, urine en ontlasting. Ook biometrische onderzoeken, zoals echo’s, oogfoto’s en onderzoek naar hart- en longfuncties behoren tot het werkterrein. Star-MDC heeft de grootste Trombosedienst van Nederland en geeft hiermee 1e-lijnsondersteuning aan huisartsen, ziekenhuizen en overige zorgverleners.

Wij ontwikkelden voor Star - Medisch Diagnostisch Centrum een moderne fullservice webapplicatie. De applicatie moest zeer toegankelijk zijn voor een brede gebruikersgroep en voldoen aan hedendaagse beveiligingsstandaarden.

Portaalfunctie

De website fungeert als een portaal voor vele verschillende bezoekers. Op de website kan snel gezocht worden naar een Star-MDC locatie in de buurt via de speciaal ontwikkelde locatiewijzer. Afspraken kunnen door de gebruikers zelf worden aangepast. Patiënten en behandelaars kunnen inloggen via DigiD en/of UZI-pas om bijvoorbeeld de Trombosedienst te raadplegen en via de persoonlijke 'Gele Kaart' de dagelijkse doseringen in te zien. Veiligheid en privacy staan natuurlijk voorop. Daarnaast is de website 'responsive' op de verschillende 'mobile devices'.

Vormgeving

De uitstraling van de webapplicatie van Star-MDC moest helder en aansprekend zijn voor een breed publiek. Er is gezocht naar een vorm waarbij de bezoeker op een natuurlijke manier door de beschikbare informatie wordt geleid met behulp van doordachte vormgeving tot in de kleine details en een goed uitgedachte sitemap. 

Infrastructuur

Om de vele functionaliteiten mogelijk te maken zijn er meerdere koppelingen gelegd met interne en externe systemen via speciaal hiervoor ontwikkelde webservices.

Homepage

Inloggen met DigID, UZI of SMS authenticatie

Uitgebreide interactieve locatiewijzer

Webshop gekoppeld aan intranet

Kenniscentrum

Proces uitleg